Biztonsági értékelésünk állatkísérletek nélkül

Fogyasztóink egészsége és biztonsága mindig is elsődleges volt a L'Oréal számára.

Akárcsak az állatok védelme.

A L'Oréal rendkívül szigorú biztonsági értékelő procedúrát fejlesztett ki termékeire, a Kutatás támogatásával. Jóval azelőtt, hogy a civil társadalom vagy a jogi szabályozás felvetette volna az állatkísérletek kérdését, a L’Oréal elkötelezte magát az állatok bevonása nélkül történő új biztonság-ellenőrző módszerek kifejlesztésére. A L’Oréal valódi úttörőként laboratóriumban rekonstruálta az emberi bőr modellt és 1979 óta folytat in vitro biztonsági teszteket ezeken, az állatok helyett. 1989-ben a L'Oréal teljesen abbahagyta a termékek állatokon történő tesztelését, mintegy 14 évvel azelőtt, hogy a törvényi szabályozás erre kötelezte volna. A L'Oreal ma már nem teszteli összetevőit állatokon, és nem tűr semmilyen kivételt.

Egyes egészségügyi hatóságok azonban dönthetnek úgy, hogy állatkísérleteket hajtanak végre bizonyos kozmetikai termékeken, ahogy ezt Kínában is teszik. A L'Oréal a legaktívabb vállalat, amely több mint 10 éve együtt dolgozik a kínai hatóságokkal és tudósokkal azon, hogy elismerjék az alternatív tesztelési módszereket, és hogy arra ösztönözzék a kozmetikai szabályozást, hogy teljesen és véglegesen megszüntesse az állatokon való tesztelést. Ennek köszönhetően, 2014 óta bizonyos Kínában gyártott és forgalmazott termékeket, mint a sampon, tusfürdő vagy dekorkozmetikumok, már nem tesztelik állatokon.

Gyakran ismételt kérdések

Teszteli a L'Oréal a termékeit állatokon?

A L’Oréal nem teszteli állatokon egyetlen termékét vagy azok összetevőit sem, és 30 éve élen jár az alternatív módszerek kidolgozásában.

Milyen alternatív módszereket fejlesztett a L'Oréal az állatkísérletek helyettesítésére?

1979 óta a L'Oréal rekonstruált emberi bőr modelleket fejlesztett ki laboratóriumaiban, hogy in vitro végezzen biztonsági teszteket, állatok bevonása nélkül. A csoport így azóta élen jár a biztonsági értékelés alternatív módszereinek kidolgozásában. Azóta a L'Oréal létrehozta az Episkint* Lyonban (Franciaország) és Shanghaiban (Kína), ahol a rekonstruált bőrt állítják elő. Az állatok bevonása nélkül történő előrejelző értékeléshez a L'Oréal, a rekonstruált bőrmodellek mellett egyéb módszereket is használ, ilyen például a molekuláris modellezés, az expert toxikológiai rendszerek, feltérképező technikák, és sok más.

Ha nem tesztelnek állatokon, miért szerepel a L'Oréal a PETA állatokon tesztelő vállalat listáján?

A L'Oréal nem teszteli állatokon egyetlen termékét vagy azok összetevőit sem. Azonban mivel a termékeink Kínában is forgalomban vannak, a L'Oréal szerepel a PETA listáján. Kínában az egészségügyi hatóságok még mindig előírnak és végeznek állatkísérleteket bizonyos termékek esetében.

Miért nem szerepel a "cruelty free" logo a L'Oréal termékeken?

Néhány márkánk, amelyek nincsenek jelen Kínában, úgy döntött, hogy használja a "cruelty-free" logót. Azok a márkák, amelyek Kínában is elérhetők, nem használhatják a "cruelty-free" logót a kínai kozmetikai szabályozások miatt.

Akkor miért forgalmaznak még mindig Kínában?

Azáltal, hogy jelen van Kínában, a L'Oréal hatással tud lenni a szabályozás fejlődésére. A L'Oréal az a vállalat, amelyik a legaktívabban működik együtt a kínai hatóságokkal az állatkísérletek teljes megszüntetése érdekében. Ennek eredményeképp, Kínában forgalmazott termékeink nagy többségét már nem tesztelik állatokon.

Milyen lépéseket tesz a L'Oréal, hogy véget vessen az állatkísérleteknek Kínában?

A L'Oreal több mint 10 éve elkötelezetten dolgozik a kínai hatóságokkal és tudósokkal azon, hogy elismerjék az alternatív tesztelési módszereket, és hogy arra ösztönözzék a kozmetikai szabályozást, hogy teljesen és véglegesen megszüntesse az állatokon való tesztelést. Ezért ma a Kínában gyártott és forgalmazott "nem funkcionális" termékeket, mint a sampon, tusfürdő vagy dekorkozmetikumok, már nem tesztelik állatokon. 2014-ben megnyitottuk az Episkin* Központot Shanghaiban, ahol rekonstruált bőrt állíthatunk elő. Ezek a bőrök in vitro biztonsági tesztekhez használatosak, melynek során nem vonnak be állatokat és a kínai hatóságok rendelkezésére állnak.

*Episkin rekonstruált emberi bőr modell