Testkezelések

Testkezelések

Alakformálás - testkezelések

A Klinikánkon elérhető testformáló technológiák segítenek a felesleges zsírpárnák eltüntetésében, és a megereszkedett, narancsbőrös területek feszesítésében.

Természetesen mindegyik beavatkozás csak megfelelő életmód mellett hatékony, és így is javasoljuk igénybe venni. Sajnos egyik kezelés sem képes helyettünk visszautasítani a többedik adag édességet, és elmenni helyettünk az edzőterembe. 

 

Alidya cellulitkezelés

A világon a legújabb és legsikeresebb cellulitbontó injekció az ALIDYA. Az olaszországi plasztikai sebész, Motolese professzor által kifejlesztett formula speciális és egyedülálló összetétele egyszerre kezeli a cellulit kiváltó okait: az elégtelen mikrokeringést, a lerakódott toxinokat, a szöveti károsodást. A hatás a szubkután adipóz szövet volumetrikus újrastrukturáló képességének köszönhető, az elágazó és nem elágazó láncú aminosavak keverékének segítségével, az extracelluláris mátrix lúgosítása, illetve a speciálisan tanulmányozott ozmolaritás révén, mely képes az adipóz szövet morfostruktúrálistulajdonságait újra egyensúlyba hozni.

Az Alidya megköti a lerakódott méreganyagot, fokozza a szövetek nyirokkeringését, javítja a szöveti mátrixot, élénkíti a mikrokeringést, lúgosít és kiváló antioxidáns.

Az Alidya kezelést 7 naponta ismételjük és kúraszerűen alkalmazzuk.

A hatóanyagot apró szúrások formájában (pici tűvel vagy mezoterápiás pisztollyal), 4-6 mm mélységbe juttatjuk. A szükséges kezelések száma egyéntől és a cellulit fokától függ, minimum 7 – maximum 12 alkalom szükséges a kívánt eredmény eléréséhez.

Mivel a cellulit hátterében genetikai és hormonális okok is állnak, melyeket nem lehet megszüntetni, a cellulit újra kialakul, ezért a Alidya kúra végeztével 30 nap múlva egy fenntartó injekciózás javasolt. A kezelési kúra évenként ismételhető. A kezelés eredményei gépi nyomásterápiás kezeléssel fokozhatóak.

Az Alidya cellulitkezelő kúrát minden esetben orvosi konzultáció előzi meg.

A kezelés mellett kiegyensúlyozott, egészséges étrendet, fokozott folyadék fogyasztást, és testmozgást javaslunk, radiofrekvenciás kezeléssel kiegészítve.

Aqualix zsírbontó injekció

A helyi zsírlerakódásokat eddig csak zsírleszívással lehetett eltávolítani, ami komoly műtét, hosszú gyógyulási idővel és fájdalommal jár. Az Aqualyx injekció ezzel szemben kíméletes, ugyanakkor nagyon hatékony: jól kezeli a toka, a felkarok, a háti redők, a csípő, a derék, a fenék, a belső és külső comb, lovaglónadrág és a térd helyi zsírdepóit, illetve a nyak hátsó részén megjelenő lerakódást.

Hogyan hat az Aqualyx?

Az Aqualyx mikro-zselatinos oldat fokozatosan felszabaduló, a szervezetben természetesen előforduló zsírbontó enzimet tartalmaz, amely lebontja a zsírsejtek falát, így a sejtekben lévő zsírsavak kiszabadulnak. E zsírsavakat a test nyirokrendszere elszállítja a vénás rendszeren keresztül, és azok a májon át választódnak ki, vagyis természetes úton kiürülnek a szervezetből.

Hogyan történik az Aqualyx kezelés?

Az Aqualyx hatóanyagot injekciók segítségével juttatja be az orvos közvetlenül a zsírszövetbe. A 20-30 perces kezelés minimális kellemetlenséggel jár a hatóanyaghoz kevert kis dózis lidocainnak köszönhetően. A kezelések 21-24 naponta történnek, ennél gyakrabban nem adható be az injekció. A legtöbb esetben a változás a 3-4. alkalom után lesz szembeötlő.

Felszívódó szálas kontúrozás – FTC (fine thread contouring) kezelés

A Thread Lifting vagy más néven Fine Thread Contour (FTC) kezelés során biokompatibilis, a szervezet által lebontható, injekciózható szálak kerülnek a bőrbe. A szálak összetevője poli-dioxanon illetve poli-glikolsav. Ezeket az összetevőket orvosi eljárásokban 30 éve használják felszívódó varratokhoz, előtte nem szükséges allergiás bőrteszt végzése. Az FTC eljárás során vékony szálakat szúrnak a bőrbe, mely megtámasztja a szöveteket, feszesíti az arckontúrt, és stimulálja a test saját kollagén-termelését. Ebből kifolyólag az FTC fokozatosan fejti ki feszesítő és kollagén-termelő hatását.
Az optimális szálak mennyisége függ a kezelni kívánt terület nagyságától és állapotától. A kollagén termelés a szálak behelyezésétől számított 6-8 héttel veszi kezdetét. Fokozatos, de érzékelhető hatása akár 25 hónapig is tarthat. Természetesen az egyéni hatások eltérőek. Egyéntől függően szükség lehet az ismétlésre, jellemzően 3 alkalommal, 4-6 hetes időközönként. A pontos ismétlésszámot előre nem lehet meghatározni, mert egyénenként eltérő lehet.

Feltétlenül tájékoztassa orvosát, hogy az elmúlt hónapok során illetve mostanában milyen egészségügyi problémái voltak, milyen gyógyszereket szedett és milyen orvosokat keresett fel. Ha akut, krónikus bőrbetegsége van (fertőzés, gyulladás…) a területen vagy a környékén, illetve gyulladáscsökkentő szert alkalmaz, szteroidot, véralvadásgátlót vagy aszpirint a kezelés előtti héten, ajánljuk a kezelés későbbi időpontra halasztását / nem elvégzését.
Ha Ön várandós, vagy szoptat, nem töltötte be 18. életévét, kórtörténetében szerepel keloid képződés (csak testen végzett FTC esetén fontos információ), diabéteszes vagy véralvadási problémával rendelkezik, ez az eljárás nem ajánlott.
Lehetőség van helyi érzéstelenítésre krém vagy injekció segítségével, melyek hatása átmeneti, akár néhány órás lehet. Kérjük, jelezze orvosának, amennyiben kellemetlen érzete támad a folyamat során.

Az injekció beadását követően várhatók az ezzel összefüggő reakciók, véraláfutás, duzzanat, pirosodás, fájdalom, viszketés vagy elszíneződés, fokozott érzékenység az injekció beadásának oldalán. Ezek a jellemzően, spontán megszűnnek 1-15 napon belül.

Minden beadott injekció magában foglalja a fertőzés minimális lehetőségét, emiatt javasolt a kezelés utáni rövid antibiotikus kezelés, amelyet vagy a kezelés után közvetlenül injekció, vagy szájon át szedhető kapszula formájában javasoljuk.  

Az optimális kezelési eredmény érdekében kérjük az alábbiak betartását a kezelés után:
Orvosa ajánlhat Önnek kiegészítő bőrápoló termékeket, ilyen esetben kövesse a használatra vonatkozó utasításokat.
Az injekciót követő 24 órában jegelje a területen keletkező duzzanatot textíliába csomagolt jégakkuval, illetve egyéb erre alkalmas tárggyal (ügyeljen, hogy a jég közvetlenül ne érintse a területet).
Kerülje a napozást és egyéb UV fénnyel járó tevékenységeket, amíg fennáll az esetleges duzzanat, vörösség. Használjon fényvédőt!
Smink felvitele pár órával a kezelés után már lehetséges, amennyibe nincs a területen vérzés, vagy még nem záródott szúrásnyom.

Kavitációs Ultrahang kezelés – E-light technológiával

Aqualix zsírbontó kezelés után közvetlenül, illetve az azt követő 1 hétben javasolt a kavitációs UH beavatkozás, amely a mezoterápiás anyagok által elkezdett zsírsejtlebontást folytatja, így az injekciós kúra hatékonyságát növeli.

Önállóan is alkalmas zsírbontásra és feszesítésre, természetesen kúrában alkalmazva.

POWERSHAPE 2- orvosi radiofrekvenciás testkezelés, bőrfeszesítés, arcfiatalítás

25 000

Klinikánk az orvosi radiofrekvenciás testkezelésre és alakformálásra a POWER SHAPE 2 többfunkciós, ún. három-az-egyben rendszert használja.

A fájdalmatlan beavatkozás során VÁKUUM, bioláris RADIOFREKVENCIA és LIPOLÉZER együttes hatása érvénesül, amleynek köszönhetően a kezelés kúra szerűen alkalmazható alakformálás, kötőszövet feszesítés, így a cellulit leküzdése, valamint a bőr alatti lerakódott zsírszövet anyagcseréjének, és lebontásának érdekében. Klinikánkon az eredmény fokozása érdekében a POWERSHAPE 2 kezelés után hullámmasszázst is alkalmazunk, a nyirokkeringés további javítására. A két kezelés szinergikusan javítja egymás hatékonyságát, így az eredmény is hamarabb látható.

A PowerShape 2-vel végzett körfogatcsökkentő, cellulitkezelő, bőrfeszesítő és arcfiatalító kezelés hatékonysága és eredményessége a radiofrekvencia (RF), a soft-lézer és a vákuum kombinációját tartalmazó kezelőfejeknek köszönhető. A kombinált kezelőfejekben a rádiófrekvencia hőenergiája felgyorsítja a zsírsejtek természetes metabolizmusát, ezáltal nagymértékű zsírbontást és méretcsökkentést eredményez. Arckezelés során az RF hőenergiája elősegíti a kollagén rekonstrukciót, azaz a bőr megfiatalodását.

A kezelőfejekbe épített 660 nm hullámhosszú soft lézer a zsírsejtek sejthártyájának átjárhatóbbá tételével gyorsítja a zsírsejtek elfolyósításának folyamatát, ezzel is megkönnyítve a zsírbontást, és elősegítve a zsírsejtek méretének csökkentését. Egyúttal a vörös lézerfény pozitív, fiatalító hatást gyakorol a bőrszövet egészére.

Az RF és a lézer hatékonyságát fokozza a vákuum szívóhatása, ami felgyorsítja a zsírszövetben a vér- és nyirokkeringést, egyenletessé teszi a bőrfelszínt, csökkenti a zsírdepókat, komplikációk nélkül javítja a bőr általános állapotát és a cellulitot ezáltal feszesebb körvonalakat eredményez. Arckezelésnél a vákuum optimális arc nyirokmasszázst biztosít.

A PowerShape 2 különlegessége a thermális arckezelő applikátor, amely rendkívüli mértékben megnöveli az arc lifting, ránccsökkentő és arcfeszesítő kezelések eredményességét.

 • Alkalmazási lehetőségek
 • alakformálás
 • zsírbontás
 • cellulit csökkentés
 • bőrfeszesítés
 • salaktalanítás
 • arcfiatalítás
 • keringés javítás

Működési elv

A PowerShape 2 komplex alakformáló valamint cellulit kezelési módszer, amely a vákuum erejét (gyorsítja a keringést és formálja a testet) kombinálja a multipoláris és bipoláris rádiófrekvenciával (zsírbontást végez, valamint elősegíti a bőr metabolizmusát és fiatalítja azt), illetve a lipolézer technológiával (fokozza a zsírbontást és elősegíti a zsír szervezetből való távozását).

Multipoláris és bipoláris RF – zsírbontás, hő általi sejt-anyagcsere fokozás, bőrfeszesítés

 • intenzíven felmelegíti a bőrszövetet 5 – 15 mm mélységig a kezelőfej típusától függően
 • nagymértékben stimulálja a zsírsejtek metabolizmusát és fokozza a zsírégetést
 • átjárhatóvá teszi a zsírsejtek membránszerkezetét
 • a hőközvetítés fokozza az oxigén eloszlását több oxigén szállítódik a kapillárisokból zsírsejtekbe
 • stimulálja a kollagén és elasztin termelődéséért felelős fibroblaszt sejteket
 • javítja a mikrokeringést

Vákuum – alakformálás

 • a nyirokmasszázs elősegíti a salakanyagok kivezetését
 • kitágítja a vérereket elősegítvén a sejtek az oxigénnel való ellátottságát
 • csökkenti a zsírsejtek viszkozitását
 • a kötőszövet fellazítására és oldására pozitívan hat
 • csökkenti az ödémát és formálja a testet

Soft lézer – bőrfeszesítés, zsírbontás elősegítése

 • a soft lézer diódák intenzív vörös fénye fokozza a bőrsejtek metabolizációját (serkenti az ATP termelést), ezáltal bőrfeszesítő, bőrfiatalító hatása van
 • a soft lézer fokozza a zsírsejtek sejthártyájának áteresztő képességét. Így más technológiákkal kombinálva elősegíti a zsírsejtek méretcsökkenését. A kombinált kezelés hatására a sejtek közötti térbe kijutó szabad zsírsavak természetes úton, a kiválasztó rendszer csatornáin keresztül távoznak a szervezetből.

 

Thermális arckezelés

Az arc applikátor hőenergiája nem ablatív módon penetrál mélyen a bőrbe. Hatására a bőrfelszín károsítása nélkül vagyunk képesek serkenteni a kollagén-termelődést. A rost szerkezet intenzív stimulálása révén jóval tartósabb eredményeket érünk el. Kiváló hatásfokkal alkalmazható face lifting-re, ránccsökkentésre és arcfeszesítésre.

 • 2 MHz-es thermális rádiófrekvencia
 • kezelhetők vele a nehezen hozzáférhető és érzékeny arcterületek (pl. szemkörüli, szájkörüli területek)

Radiofrekvenciás bőrfeszesítés – E-light technológiával

A radiofrekvencia kötőszövetre gyakorolt kedvező hatása régóta ismert. Az elektromos impulzusok bejuttatásának hatására hőhatás keletkezik a bőr alatti kötőszövetben, amely fokozza az anyagcsere folyamatokat, valamint a vér és nyirokkeringést, ezzel serkentve az új kollagén és elasztikus rostok képződését és következményesen a bőr megfiatalítását.

A kezelés után közvetlenül észlelhető a bőr feszesedése, amely a korai hőhatásnak köszönhető, a kollagénképző, tartós hatást azonban csak az első hónap elteltével észleljük.

Ajánlott mindenkinek, aki nem szeretne a napfényről lemondani, nem szereti a tűs kezeléseket, vagy nem engedhet meg magának hosszabb gyógyulási időt.

A tartós eredmény érdekében érdemes hetente 1 alkalommal elvégeztetni a kezelést.

Kiválóan alkalmas botulin toxin kezelések között a bőr feszesítésére, Drakula kezelés, vagy mezoterápiás kezelések után, illetve cellulit kezelés kiegészítéseképpen.

RRS HA CELLUTRIX

Cellulit ellen, a fenék, és a combok hátsó részének kezelésére

 • Terület: fenék, comb hátsó része
 • Használata: 1 alkalmazás /hét (1 kezelés sorozat = 4-6 alkalom)
 • Kezelés sorozatok javasolt száma: évi 1-3 alkalommal
 • Más esztétikai kezelésekkel kombinálható:
  • Az RRS® injekció növelheti más orvosi cellulit kezelés eredményességét
  • Az Excellderm® Pro készülék használatával szinergikusan növel heti az RRS® injekció hatékonyságát
 • Nem keresztkötött HA valamint antioxidánsok: C-vitarnln, ferulinsav, irbicsav, hederakolchika-EF,stb.
 • Lipolitikus enzimek: fukoxantin, koffein
 • Flavonoidok: cinarozid,cinaratriozid, kvercetin, kempferol, troxerutin, rutin, heszperidin
 • Nyomelemek: 1,K, Br, CI, Ca, Fe,Si,Mg
 • Vitaminok: A, B2, C
 • Szaponin: ruszkogenin, neoruszkogenin,a-hederin, hederaszaponinC,aziatikozid, stb.
 • Triterpének: ázsiaisav, madecassissav,borostyánkősav
 • Aminosavak: t-karnitin
 • AHA: maleinsav,tejsav
 • Polifenolok: klorogénsav,floroglucin

RRS HA Strimatrix

Striák ellen, a has és a combok kezelésére

 • Terület: has, combok
 • Használata: 1 alkalmazás/hét (l kezelés sorozat = 4- 6 alkalom)
 • Kezelés sorozatok javasolt száma: évi 1-3 alkalommal
 • Más esztétikai kezelésekkel kombinálható:
  • Az RRS® kezelés növelheti más orvosi cellulit kezelés hatékonyságát
  • Az Excellderm® Pro készülék használatával szinergikusan növel heti az RRS® injekció hatékonyságát
 • Nem kereszt kötött HA valamint szerves szilícium, fibroblaszt növekedési faktor + nátrium DNS
 • Aminosavak: alanin, aszparaginsav,glutaminsav, glicin, hisztidin, hidroxi-prolin, izoleucin, lizin, metionin, fenil-anilin, prolin, szerin,treonin, tirozin
 • Nyomelemek: Ca,Fe,K,Mg, Mn,Na,P,Se,Si
 • Antioxidánsok: E-vitamin,C-vitamin, klorogénsav,galluszsav, kvercetin, irbicsav,triferulinsav
 • Vitaminok: A, B12, B9, B3, BS, C, E
 • Zsírsavak: linolsav,olajsav,stb.
 • Koenzimek: NA O, NADP
 • Flavonoidok: kvercetin, kempferol
 • Szaponinok: aziatikozid, madecassosid
 • Triterpének: ázsiaisav,madecassissav

RRS HA TENSOR LIFT

Anti-ageing kezelés feszesítő hatással, az arc, a nyak és a dekoltázs kezelésére.
Terület: arc, nyak dekoltázs
Alkalmazás: 1 kezelés/1 hét (l kezelés sorozat = 4-6 alkalom)
Kezelés sorozatok javasolt száma: évi 1-3 alkalommal asználata: 1 alkalmazás/hét (l kezelés sorozat = min. 6 alkalom)
Más esztétikai kezelésekkel kombinálható:

 • Botulinum toxin: két héttel az RRS®injekció előtt
 • Feltöltés: egyszerre is elvégezhető a két kezelés
 • Peeling: az RRS®közvetlenül a peeling előtt elvégezhető
 • Bármilyen mikrotűs készülék: az RRS®közvetlenül ezek használata előtt alkalmazható
 • Lézerek: az RRS®közvetlenül ezek elvégzése előtt alkalmazható
 •  Excellderm® Pro után RRS®injekció: szinergikus hatás

Nem keresztkötött HA valamint DMAE
Vitaminok: A B1, B6,B12, B3, BB5, B9, C, E, F,
Aminosavak: taurin, alfa liponsav, leucin, valin, L-glutamin, alanin, aszparaginsav, glutaminsav, glicin, hisztidin, hidroxi -polin, izoleucin, lizin, metionin, fenil-anilin, prolin, szerin,treonin, tirozin,
Antioxidánsok: aszkorbinsav, taurin, fitinsav, tokoferol, galluszsav, ferulinsav, rozmaringsav, rezveratrol, stb.
Nyomelemek:Ca,Cu,Cr,Co,Fe,K, Mg, Na,P,Se, Zn, Si
Zsírsavak: olajsav, linolénsav, stb
Koenzimek: NAD, NADP
Polifenolok: kvercetin,heszperidin,rezveratrol, epikatekin,prociadinin, rozmaringsav,
Terpének: linalool, lomonén, stb